Puppy

dagboek

van

Jeetje

en

Gismo 

Eind 2023 is Jeetje gedekt door Buster. Helaas is er iets misgegaan ,waardoor de vruchtjes niet tot ontwikkeling kwamen en heeft Jeetje een baarmoederontsteking gekregen. Gelukkig sloeg de behandeling aan en kon Jeetje haar baarmoeder behouden. Wel raadde Atjo ons aan om een andere reu te gaan gebruiken en bij de eerstvolgende loopsheid Jeetje te laten dekken. Dit omdat een schijndracht meer risico geeft op een baarmoederontsteking dan een echte dracht.

We moesten op zoek naar een andere reu. Heel jammer, want Buster (Albus) is hele leuke reu en ik heb nog nooit zo’n soepele dekking meegemaakt. Yannes kwam voorbij, maar die moest afzeggen vanwege rugklachten. Een reu die ik al een tijd in gedachten had en gelukkig als reserve kon aanvragen. is Floyd. 

We gaan meestal rond de negende of tiende dag starten met progesteron prikken, zo ook dit keer. Tot onze grote verbazing zei de dierenarts dat we gelijk door konden rijden naar de reu. Van schrik gelijk de deur uit gerend zonder de rekening te betalen.

Op naar Hegelsom!
Floyd d’Escaut Vivant oftewel Gismo en Jeetje hebben eerst wat lopen dollen. Toen het tijd werd voor het serieuze werk zagen we dat Gismo net een paar centimeter te kort kwam. Dus hebben we Jeetje voor een stoepje gezet, maar Gismo vond dat eigenlijk maar niets. Uiteindelijk kwam hij toch wel naar ons toe en probeerde het nog een paar keer, maar helaas geen dekking. 

De volgende dag stonden we al voor 9.00 uur op de stoep en hebben Gismo gelijk gezegd dat hij tot 11.30 uur de tijd had, want we gingen naar de Toppers die avond. Dat heeft hij goed begrepen, want tot onze grote opluchting werd Jeetje om 11.05 uur gedekt. Pff wat een opluchting voor Jannie, Hans en mij. 

Op zaterdag had Jeetje er nog steeds zin in, dus zijn we nog een keertje naar Gismo gegaan. Eerst maar weer lekker buiten laten spelen; ze doen het toch liever met wat meer privacy. Daarna hebben we Jeetje weer voor de tegels gepositioneerd. Nu ging het gelijk beter en was de tweede dekking al snel een feit. 

Jannie en Geert, heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid. We hopen dat er over 9 weken mooie pups uit komen. 

Het zullen wel lange weken worden tot de echo en daarna de bevalling. 


Foto’s volgen nog

Neem gerust contact op als je vragen hebt of meer informatie wilt over Schapendoezen of onze manier van fokken.